CÉGTÁBLA – MINDEN VÁLLALKOZÁS „LELKE”, MÉGIS NAGYON KEMÉNY DIÓ!

CÉGTÁBLA – MINDEN VÁLLALKOZÁS „LELKE”, MÉGIS NAGYON KEMÉNY DIÓ!

2017-04-05 11:12:08

Tagek:

Segítünk, hogy cégének cégére egy jól működő reklám legyen!

 

Egy vállalkozás létezéséről a cégtábla ad először hírt. Egy jól megtervezett cégtábla megragadja a vevőket és elülteti a fejekben a cég létezését. 

De mitől működik egy cégtábla/cégér? 
Hogyan tudja kihozni belőle a maximumot?


3 kérdést boncolgatunk, amelyet mindenképpen érdemes körüljárni:
#1. Mekkora cégtáblát érdemes készíttetnie? 
#2. Mi szerepeljen rajta?
#3. Hogyan őrizheti meg sokáig a szépségét?

#1. kérdés: Mekkora legyen a cégtábla/cégér?
A legjobb támpont, hogy milyen messziről olvassák majd a vevői. Ez megadja ugyanis az arányokat. Ebből már meg lehet határozni, hogy milyen méretű betűket kell alkalmazni és mekkora felületre lesz szükség a kihelyezéséhez. 
 
Lehet kicsit hosszabb vagy rövidebb? 
A cégtábla mérete befolyással van a feliratra is. Ha megvan a körülbelüli méret, a szöveget is ehhez kell igazítani.

#2. kérdés: Milyen a jó cégtábla/cégér szöveg, felirat, grafika?
Alapszabály: a szöveg mindaddig nem tökéletes, amíg az üzenetben akár csak egy felesleges szót is talál. Érdemes rászánni az időt, mert a tábla sokáig lesz segítője az ügyfelek megszólításában. 
Fontos még, hogy színvilága, formája és kivitelezésének minősége illeszkedjen az arculatához. Emellett jól láthatóan és egyértelműen mondja el, mivel foglalkozik. Még jobb, ha már egyből a vállalkozás előnye is benne van. Sajnos gyakori hiba, hogy egy cégtáblára túl sok szöveget zsúfolnak. Ennek az a veszélye, hogy a vevő fejében nem áll össze, mit is talál odabenn, és bár mindent szeretnénk elmondani magunkról, éppen az ellenkezőjét érjük el, és semmit nem fogunk tudni átadni.

#3. kérdés: Hogyan marad sokáig esztétikus a cégtábla/cégér?
Nézzük, milyen problémák léphetnek fel, és hogyan orvosolhatjuk őket:
- Az időjárás – eső, szél, napfény – hatása elleni védelem:
A leggyilkosabb környezeti ártalom az UV sugárzás. Ezt minden anyag rosszul tűri, de plusz felületi kezeléssel védekezhetünk ellene. Mi sem megyünk ki a napra naptej nélkül, a cégtáblát sem szabad kiengedni csupaszon!

- Rongálásra, mechanikai sérülésekre is gondolni kell:
Az elérhető magasságban lévő táblákon a festékszóró spray, az alkoholos filc is nagy károkat tud okozni. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a szép cégtáblát, ami az üzlet ékessége, valaki vagy valakik az éj leple alatt, „ez művészet” címszóval össze-vissza festik. A graffiti ellen védtelen fólia a lemosószertől bemattul, és sajnos, hiába mostuk le a firkát, ettől a tábla még csúnya marad és előbb-utóbb cserélni kell.
 

Sokan nem tudják, hogy a cégtábla kihelyezése minden vállalkozás számára kötelező a székhelyen és a telephelyen is, nehogy megbírságolják a hiánya miatt!